top of page

Adelina - content writer


Adelina - contentwriter

Îmi place să spun despre mine că sunt brand humanizer (sună mai bine în engleză, haha), pentru că aleg să dau brandurilor o voce autentică și (mai) umană.


Pe super scurt, sunt creatoare de conținut scris autentic și empatic. Concret-concret, scriu diferite tipuri de texte: de la postări pentru social media (LinkedIn, Facebook și Instagram), până la newslettere educative, articole de blog long-form și eBook-uri.


Recunosc, însă, că iubirea mea cea mare este storytelling-ul (sau storyselling, pentru că nu întâmplător se spune că poveștile bune vând).


Cum mi-a venit ideea de business

Ideea de business mi-a venit dintr-o nevoie mai degrabă personală: aceea de a mă bucura de mai multă libertate și de a face lucrurile mai în stilul meu, ghidându-mă după valorile mele profunde. N-am avut prea mult timp să-mi fac o strategie - mi-am dat demisia fără să am un backup sau vreun client în regim freelance (un lucru curajos sau mai degrabă nebunesc pentru cineva care se confruntă cu teama de eșec și cu perfecționismul).


Ce am avut, însă, de la bun început,a fost un sistem de valori după care m-am ghidat și în care am crezut, empatia fiind una dintre cele fundamentale. Fun fact: conform unui test de valori făcut relativ recent, iubirea e valoarea mea principală, iar în business am tradus-o prin empatie/conținut empatic și autentic.


Cu câteva săptămâni înainte de a renunța la jobul full-time de atunci, citisem un articol despre tendințele din content marketing ale anului. Acolo apărea și empatia, lucru cu care n-am prea fost de acord. „Empatia nu e o tendință trecătoare. Empatia va conta întotdeauna - în content marketing și-n business”, mi-am zis atunci.


Care a fost twist-ul pe care l-am adus în business-ul meu


Am vrut de la bun început să lucrez cu psihoterapeuți, coachi și, în general, branduri de wellness & well-being, însă mi-a fost teamă să mă nișez din prima lună. Câteva luni mai târziu, însă, tot la glasul intuiției m-am întors și mi-am făcut curaj să anunț public nișarea într-un domeniu care mă fascinează și la nivel personal și din care am o mulțime de lucruri de învățat.


Asta nu înseamnă, desigur, că nu colaborez și cu oameni din alte domenii, precum HoReCa sau educația. Am conștientizat că, dincolo de orice nișare, obiectivul meu pe termen mediu și lung este să ajut branduri - personale și de companii - a căror misiune este să facă lumea un pic mai bună: fie prin cursuri de self-care/self-help, mâncăruri gătite slow, business coaching autentic sau mai știu eu ce altă idee faină de afacere.


Ce obiceiuri sănătoase de business am

Lucrez cu un număr relativ mic de clienți, din două motive principale: 1. ca soloprenor, simt că doar așa pot acorda atenția cuvenită fiecărui om care are încredere să apeleze la serviciile mele; 2. acesta e modelul de business care mă ajută să am grijă și de sănătatea mea mintală, și nu doar de siguranța/bunăstarea financiară de care am nevoie. Un alt obicei care mă ajută în

business și-n viața personală deopotrivă e că îmi permit să încetinesc ritmul atunci când am realmente nevoie de asta.


Dacă primul obicei sănătos e mai degrabă subiectiv, cred că încetinirea ritmului poate fi benefică pentru orice soloprenor/ antreprenor, indiferent de stadiul business-ului său și de nivelul său de experiență. Dar da, recunosc că e work in progress și

nu-mi iese chiar de fiecare dată. :)


Ce sfat aș da cu drag oricui

Îmbrățișează-ți vulnerabilitatea și fii tu însuți/însăți, chiar dacă asta te poate speria în primă fază. În felul ăsta, te vei simți aliniat(ă) cu tine și vei atrage acei oameni care vibrează pe bune cu tine și care te iubesc/apreciază/respectă fix pentru ceea ce ești.


Super-puterile mele

Conectez branduri și oameni (ca să evit termenul mai degrabă markertizat de „audiență ideală”) prin conținut empatic & abordat strategic (adică ancorat la realitatea business-ului, în armonie cu strategia de branding/marketing/comunicare/content).


Cum pot susține oamenii din comunitate

Mi-e drag să împărtășesc resursele pe care le descopăr și care îi pot ajuta și pe alții în creșterea sănătoasă a business-urilor lor, iar prin resurse mă refer la articole de blog ce prezintă/aprofundează idei cu care rezonez, studii de caz etc. În plus, sunt deschisă să ofer o sesiune online gratuită/trimestru oricărui soloprenor/antreprenor din C9, pe care simt că l-aș putea ajuta realmente și care simte că are nevoie de o perspectivă din aria mea de activitate (de exemplu, o analiză macro a comunicării de pe un canal de social media).

bottom of page