top of page

Veronica - Coach, consilier și astrolog vedic


Adelina - contentwriter

Profesia mea de bază, așa cum îmi place mie să spun, este de Traducător&Interpret Autorizat de Ministerul Justiției pentru limbile Catalană, Spaniolă și Franceză, fac asta de peste 15 ani, avînd o experiență foarte bogată în multiple domenii: Juridic, Comercial, Marketing, Traduceri Cursuri etc. Sunt și Coach lingvistic (Language Coach), astfel că te sprijin în însuşirea de limbi străine, încorporînd principii, modele şi competenţe din domeniul coaching-ului.


De când mă știu sunt pasionată să descopăr care este rolul meu în arhitectura Universului, fapt care m-a condus să încerc să aflu cât mai multe dintre tainele sale, în mod particular, de unde venim și încotro ne ducem.


Ca răspuns la această întrebare am ales să studiez astrologia vedică, întâi pe cont propriu (mai bine de 15 ani), apoi cu ajutorul unui Guru, timp de 3 ani. Jyotish (Știința Luminii, din sanscrită) este una dintre cele șase științe auxiliare ale Vedelor, fiind un limbaj spațio-temporal al Universului. Astfel, astrologia vedică este știința care ne poate fi de un real folos în încercarea de a ne cunoaște și de a ne transforma pe noi înșine.


Am ajuns să fiu interesată și să studiez Astrologie Vedică (Siderală) pentru că nu mă regăseam în ”descrierile semnului zodiacal al Soarelui din harta natală”, astfel că am ajuns să mă întreb: oare doar la mine e altfel și lucrurile astea nu (mi) se potrivesc deloc sau e altceva în spate? Așa am aflat de diferența esențială dintre cele două sisteme (Sideral și Tropical), și anume de aprox. 24 de grade de arc de cerc, astfel că, cel mai probabil și voi, cei care citiți aceste rînduri, nu aveți Soarele în semnul zodiacal în care credeți că-l aveți. Spoiler alert: puteți da rapid un search pe google și să vă calculați harta natală conform astrologiei vedice, ca să aflați unde se afla real, astronomic, Soarele cînd v-ați născut voi. Și așa a început călătoria mea întru descifrarea tainelor propriei hărți natale.


Astrologia Vedică este un excelent instrument de (auto)cunoaștere, pe care îl folosesc atît în plan personal, cît și în munca cu clienții mei, pe care îl aduc în discuție atunci cînd sesizez că există tipare repetitive și, uneori, blocaje pe partea de creștere, dezvoltare armonioasă sau (mai) împlinitoare a potențialului. Analizînd harta natală rectificată (lucrez întotdeauna hărțile natale după ce am făcut rectificarea orară), pot descoperi într-un timp scurt care sunt talentele clientului, pasiunile sale, care este relația sa cu părinții săi și strămoșii săi, care sunt resursele moștenite transgenerațional și care sunt elementele care îi pot bloca/blochează creșterea, dezvoltarea, oferindu-i recomandări de cum se pot remedia acestea.


Este esențial să amintesc că folosesc acest instrument pentru (auto)cunoaștere și nu în sens predictiv, cu toate că sunt colegi care fac asta, pentru că doresc să-i las clientului liberul arbitru pe care să-l folosească după cum dorește, înțelegînd că fiecare dintre noi este responsabil pentru viața sa și deciziile pe care le ia, pe care nu vreau să le influențez sub nicio formă, ci, vreau ca, prin ceea ce fac, oamenii să ajungă să se înțeleagă mai bine pe sine, astfel încît să poată lua decizii mai informate.


Savoarea Astrologiei Vedice sau Siderale (sistem vechi de mii de ani, singurul validat astronomic, care arată poziția reală a planetelor pe cer) o constituie Nakshatrele, acele constelații ”mici” din cadrul constelațiilor ”mari”, care oferă informații deosebit de prețioase cu privire la nativ și călătoria sa prin această încarnare. Astrologia siderală sau vedică, fiind una lunară, îi atribuie Lunii prim-plan, alături de Ascendent, rolul Soarelui nefiind cel mai important, cum se întîmplă în Astrologia Tropicală sau Occidentală.


Mă folosesc de acest instrument ca să-mi ajut clienții să se cunoască mai bine pe sine, să se înțeleagă în profunzime, să identifice sau/și să-și confirme care sunt resursele de care dispun și pe care le pot folosi întru binele lor cel mai înalt și al celor din jur, care sunt elementele care le blochează evoluția și ce pot face ca să deblocheze anumite situații stagnante. Inspirație îmi este Carl Jung, care îi întreba pe clienții săi la primele întîlniri data, ora, locul nașterii, tocmai ca să le facă harta natală și să-i poată ajuta mai repede și mai bine, folosindu-se de harta lor natală întru tratarea lor și care considera astrologia acel ”domeniu al cunoașterii intuitive”, lucru care îmi este foarte clar și mie astăzi și cu care rezonez foarte tare.


Tot ca răspuns la întrebarea legată de locul meu în Univers, am ales ca, în 2022, să urmez cursul de formare profesională pentru a deveni NeuroMindfulness Coach®, acreditat de ICF. În cadrul sesiunilor de coaching cu clienții folosesc abilitățile dobândite în cadrul formării, respectiv noțiuni de neuroștiință și tehnici de mindfulness. Avînd o abordare holistică, lucrez foarte mult cu triada corp-minte-emoții, înțelegînd că toate acestea formează un tot unitar și indisolubil, pentru a-i ajuta pe clienți să (re)găsească echilibrul și conexiunea, prin armonizarea dintre minte, corp și spirit.


Pasiunea mea pentru pentru psihogenealogie și transgenerațional m-a făcut ca în luna aprilie 2023 să mă formez ca Practician Rădăcini Puternice®, instrumentul metodei Generation-Code® pentru diagnostic și terapie familială transgenerațională. De atunci, lucrez cu clienți atît în sesiuni individuale, cît și de grup, organizez ateliere tematice, cum ar fi Relația cu energia feminină din noi, particip la și/sau conduc ateliere pro bono împreună cu colegii din Cooperativa Rădăcini Puternice®.


În prezent, mergînd pe firul pasiunii mele pentru psihogenealogie, sunt Consilier în formare în psihogenealogie și model transgenerațional, participînd la Cursul de Psihoterapie Transgenerațională, organizat de ICP.


În 2023, am participat la un curs de formare de bază în adicții, pentru a înțelege mai bine partea de dependențe și cum îi pot sprijini pe clienții care se confruntă cu asta.


Cum mi-a venit ideea de business

Pasiunea pentru limbi străine o am de cînd mă știu, dar, talentul mi-a fost descoperit destul de timpuriu de profesoara mea de franceză, în clasa a II-a, cînd am început să studiez franceza ca primă limbă străină. De atunci, s-au mai adăugat în tolbă și alte limbi străine, foarte multe pagini traduse și ore de făcut interpretariat, fie în context de business, fie în interes personal al clienților. Pot spune că atunci cînd vorbesc în catalană sau spaniolă, le simt ca aparținîndu-mi dintotdeauna.


Serviciile pe care le ofer, respectiv cele de Consiliere și Coaching, Citiri personalizate de Astrologie Vedică (hartă natală musai cu rectificare orară pentru o mai mare acuratețe, precum și compatibilitate astrologică, carieră/profesie și altele) au apărut în mod natural, organic, cum îmi place mie să spun, și sunt urmarea firească a devenirii și transformării mele. Atunci cînd observ că există scheme și tipare repetitive, fie propun clienților o citire a hărții natale, astfel încît să poată identifica ce anume le blochează dezvoltarea, fie o sesiune individuală cu jocul de terapie Rădăcini Puternice®, pentru a identifica blocajele prezente în viața lor și tiparele comportamentele care le blochează identitatea. În cadrul sesiunii, clientul începe să-și înţeleagă propriul comportament problematic, formarea și reactualizarea simptomelor în contextul atașamentelor și loialităţilor transgeneraţionale inconștiente, și dobândește o nouă viziune eliberatoare asupra propriei persoane.


Care au fost primii pași pe care i-ai facut?

Primul pas a fost acela de a urma Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, la Universitatea din București, specializarea Filologie Franceză și Catalană. Apoi, am decis să fac un Master în Relații Internaționale la o Școală de Business recunoscută, la Barcelona, unde am și trăit vreme de cîțiva ani.


Întoarcerea mea în țară a venit cu multe provocări, atît la nivel profesional, cît și personal, dar, și cu multe bucurii. Din tot ce mi s-a întîmplat am învățat cîte ceva și m-am construit pe mine cea de azi, scopul meu astăzi fiind acela de a trăi cît mai mult din Sinele autentic și de a înceta să mai fiu cine nu sunt cu adevărat. E work in progress, ăștia suntem noi, oamenii, șantiere în lucru, atît timp cît trăim pe acest pămînt.


Partea de Coaching și Consiliere a venit firesc și foarte natural, ca urmare a întîmplărilor mele de viață și a transformării mele. Îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii și să fiu, cum îmi place mie să spun, însoțitor de oameni, să-i țin de mînă, metaforic vorbind, pe drumul devenirii lor și să le fiu ghid, ca să poată vedea în ei resursele pe care le au, care, odată identificate, să le pună să lucreze pentru ei. Și să creăm împreună acea viziune de viitor, folosindu-ne de resursele pe care le-am descoperit.


Care a fost twistul pe care l-ai adus în business?

Abordarea holistică este unul dintre ele, cu siguranță. Faptul că îl privesc pe omul din fața mea ca pe un întreg, un tot unitar. Specializarea mea ca NeuroMindfulness Coach® presupune înțelegerea clientului pe baza Neuroștiințelor, mai simplu spus, a modului de funcționare a sistemului nervos. În sesiunile cu clienții aplic și tehnici de Mindfulness, care au ca scop să susțină meta-atenția asupra conținutului propriei minți în momentul prezent.


Cred foarte tare că abordarea sistemică pe care o aduc în Coaching&Consiliere este una foarte valoroasă. Ea privește individul nu ca pe un element izolat, singuratic, ci ca pe unul dintre elementele sistemului(-lor) din care face parte (familie, colectivitate, societate etc.). Integrarea acestei abordări în munca cu clienții este de a-i vedea pe aceștia ca parte a acestor sisteme (și cu precădere, ei sunt priviți în raport cu sistemul familial).


Munca mea implică întîlniri cu clienții online, fie că vorbim de consiliere, coaching, citiri etc. Însă, mie îmi place foarte mult să mă văd cu oamenii față în față, să mă conectez cu ei, să le simt energia, lucru care mă bucură și mă încarcă. Am în plan să aduc mai mult partea asta de conectare prin prezență fizică în munca mea.


Umorul este foarte prezent în viața mea de zi cu zi, fie că vorbim de business, fie în plan personal. Este ceva ce mă caracterizează foarte tare, îmi place foarte mult să rîd, să spun glume, să îi fac pe oameni să se simtă în largul lor în prezența mea și să le scot (măcar) un zîmbet.


Ce obiceiuri de business sănătoase ai?

Nu abdic de la valorile și principiile mele. Sunt o fire veselă, jovială, flexibilă și adaptabilă, reconfigurez traseul din mers, ori de cîte ori este nevoie. Am umor și reziliență. Am grijă de mine ca să pot să fiu ghid pentru clienții mei. Dacă simt că ceva nu intră în sfera competenței mele, comunic imediat ce am realizat asta și ajut cu recomandări. Am ritualurile și tehnicile mele pe care le practic, pentru a mă (re)aduce în prezent, în aici și acum. Mă pregătesc înainte de fiecare sesiune așa cum știu că am nevoie. Practic anumite sporturi de risc, cum ar fi sinceritatea și transparența, și cer asta și de la cei cu care interacționez și lucrez.


Care e ACEL sfat pe care l-ai da oricui?

Mă feresc foarte tare să dau sfaturi, mai ales atunci cînd nu îmi sunt cerute în mod explicit. Însă, un lucru țin să menționez: nu este niciodată prea tîrziu să devenim cine suntem cu adevărat sau, cum zicea Carl Jung: ”Privilegiul unei vieți este să devii cine ești cu adevărat”.


Super-puterile mele

Bunica mea paternă îmi zicea: atunci cînd apari tu, răsare soarele. Nu am primit un compliment mai plin de sens decît ăsta. Mi se spune și știu că funcționez ca un element alchimic. Reușesc să văd dincolo de aparențe, să citesc omul. Sunt un foarte bun detector de vibe. Îi însoțesc pe oameni în procesele lor cu blîndețe și empatie, dar, și cu smerenie, avînd credința fermă că fiecare om este expert în viața lui și că eu pot doar să fiu un ghid prezent și conectat. Trăiesc fiecare zi cu credința că ce este pentru mine nu mă va rata, că nu are cum, și că tot ce am eu de făcut este să fac tot ce ține de mine ca lucrurile să iasă bine, prin acțiunile (karma-acțiune, din sanscrită) pe care le întreprind.


Cum pot susține oamenii din comunitate

Sesiuni de consiliere și coaching sistemic&holistic, citiri personalizate pe partea de Astrologie Vedică, ateliere de grup, sesiuni de lucru pe partea transgenerațională, cu jocul Rădăcini Puternice®, rîs, veselie și voie bună.

Comments


bottom of page